Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.
Μενού

Ονειρεμένες βέρες γάμου για κάθε ζευγάρι!

Χρειάζονται τόσα πολλά για να πραγματοποιηθεί ένας γάμος. Νυφικό, γαμπριάτικο κουστούμι, εκκλησία, βέρες γάμου. Βέρες γάμου;! Η αλήθεια είναι πως για πολλά ζευγάρια είναι δύσκολο να βρουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν και οι δύο. Μην αγχώνεστε καθόλου όμως, καθώς στο oroclub.gr θα βρείτε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια ενός γάμου, μία τεράστια συλλογή από σχέδια για τις ονειρεμένες βέρες γάμου που πάντα επιθυμούσατε!

Βέρα γάμου: η αρχόντισσα των δαχτυλιδιών

Ο γάμος στην ορθόδοξη εκκλησία δεν είναι απλά μια γιορτή, αλλά μια δημόσια, επίσημη και εορταστική τελετή όπου γίνεται με την παρουσία του Χριστού, γι’ αυτό και ο γάμος αποτελεί ένα ιερό μυστήριο.

Βασικό στοιχείο ενός γάμου είναι τα δαχτυλίδια που φορούν οι νεόνυμφοι, οι λεγόμενες βέρες. Ποιο το νόημα τους όμως;

Το νόημα τους είναι η υπόσχεση και η ανταλλαγή όρκων για παντοτινή αγάπη και πίστη. Συμβολίζουν την ένωση του ζευγαριού για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Kατά τους Αρχαίους Αιγύπτιους, το στρόγγυλο σχήμα που είχε το γαμήλιο δαχτυλίδι δήλωνε κάτι το ατελείωτο, το άπειρο, αφού δεν είχε ούτε αρχή αλλά ούτε και τέλος.

Το να φοράμε βέρα όταν παντρευόμαστε είναι από τα έθιμα που περνούν από γενιά σε γενιά εδώ και πάρα πολλά χρονιά και συμβολίζουν αυτό το μυστήριο.

Βέβαια, οι βέρες γάμου δε συνδέονται μόνο με τον θρησκευτικό αλλά και με τον πολιτικό γάμο, αφού όπως είπαμε, συμβολίζουν την ένωση του ζευγαριού για την κοινή τους πορεία στην υπόλοιπη ζωής τους.

Πηγή: kiriakosgofas.gr

Μενού

Ρυθμίσεις

Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.